21 Haziran 2012 Perşembe

En uzun gün...

Kalpleriniz sevgiye daima aç kalsın, obur olun ama sadece sevgiye... Sevgi, cömertliktir!
       Bugün 21 Haziran... Dünya'nın kuzey yarımküresinde en uzun gündüzün yaşandığı tarih. Ve böyle bir günde öğleden sonra görülen güzel bir rüya. Rüyanın üzerinden henüz birkaç saat geçmemiş ki beklenmedik bir anda beklenmedik şekilde gelen bir sürpriz...

        Yüreğinize inecek gibi oluyor önce. Algılarınız açık ama aynı anda algılarınız göremiyor. Garip bir duygu. Size anlatmak istediğim rüyalarınızı, bilinçaltınızı ve yaşadıklarınızı ciddiye alın. Tesadüf ve şans kelimelerinin aslında kâinatta asla var olmadığını, bu kelimeleri bizim uydurduğumuzu bilin. Rüyalarınız size birçok şeyi gösteriyor olabilir. Rüyalarınıza, özellikle de uyandığınızda(?) neler hissettirdiğine dikkat edin. Gördüğüm rüya öyle güzeldi ki, öyle gerçekti ki... Rüyanın sıcaklığı henüz devam ederken yaşadığınız şey sizi çok şaşırtabilir. Evet çocukluğumdan beri ilgimi çeken metafizik ve madde olarak algıladığımız evren arasında müthiş bir bağlantı var. Binlerce köprü, ip, halat... Biz insan denen varlık, -ki başkalarının varlığına da inanyorum- kesinlikle evrenle direkt bağlantılıyız. Tümleşik bir bilgisayar işlemcisi gibi... O işlemciyi tasarlayan ise neyin ne olduğunu öyle güzel biliyor ki. Ve bunun kıymetini anlayan, hisseden herkese sesleniyorum!

        ÇABALAYIN! Sevgiyi bulursanız, sevginize kalbinin kapılarını açan, size bunu söylerken gözleri gülümseyen bir insan bulursanız sarılın ona... Sımsıkı sarılın. Kıymetini bilin. Bazen anlaşamayabilirsiniz. Size naz da yapabilir. Ama konuşun! İletişim kurun. Sevgiyi bulduğunuzda onu canınız pahasına kaybetmeyin. Sevgiyi hissettirin ki sevgiyi hissedelim. Biraz önce şans ve tesadüfün tamamen bizim uydurmamız olduğunu söylemiştim. Tevafuk diye bir şey var. Bu kelimenin meali şu; Ne ekersen onu biçersin... Yani siz ne dilerseniz, neyi isterseniz neye karar verirseniz, insanlara ne verirseniz size o bir şekilde dönecektir.

       Sevgi isteyen sevgi görür, sadakat isteyen sadakat görür, hayır isteyen hayır görür. Başına gelen her şeye "Allah'tandır" deyip tebessüm edebiliyorsa bir insan işte o insan kıymetlidir.

       Ve eğer fani dünyadan sıyrılmışçasına bakabiliyorsanız sevgilinize, saçlarınız ağardığında, bedenleriniz yavaş yavaş çöktüğünde bile gözlerinin içindeki gencecik sevgi dolu ruhu görebilirsiniz ve uslu bir çocuk olursanız sonsuza dek ayrılmazsınız. Çünkü Allah(c.c), birbirlerini kendisi aşkına sevenleri çok sever...

        Sonsuz sevgiliye... En güzel dileklerimle... :)


2 yorum:

  1. Yüreğine gönlüne sağlık. Bugün daha başka bir şekilde anlatılamazdı herhalde.
    İmza: Günün iki kahramanından biri... :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) 21 Haziran gününün uzunluğu saatlerle dakikalarla ifade edebilir. Ama yine de bitecek ve 22 Haziran başlayacak. Gün gelecek kıyamet kopacak, ama o iki kahramanın yürekleri ve elleri, sımsıkı birbirine kenetli olacak inşaallah :) En derin sevgilerimle! :)

    YanıtlaSil